Τρίτη, Μαρτίου 28, 2006


NASUM - GRIND FINALE

Προσπαθώ να αποφεύγω τα κλισέ. Όλοι γνωρίζουν την τραγωδία πίσω από αυτόν τον δίσκο και ό,τι παραπάνω και να γράψω εγώ δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση. Έτσι θα ξεκινήσω γκρινιάζοντας. Αυτό που ανέκαθεν μου την έσπαγε στους grindcore δίσκους, ήταν ο μεγάλος αριθμός των κομματιών που περιείχαν (απόρροια της μικρής διάρκειάς των τραγουδιών). Που πας κύριε και κυκλοφορείς δίσκο με 40 κομμάτια ; Εμείς που θέλουμε να rippαρουμε το cd για το i-pod τι θα κάνουμε;
Και δόστου να πληκτρολογώ ώρες ατελείωτες τους τίτλους με το χέρι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτι μακρινάρια που δεν χωράνε στο tag και να βλαστημώ την ώρα και την στιγμή που δεν έγινα οπαδός του progressive rock να ξενοιάσω… (Πιστεύω ότι οι οπαδοί των Bal-Sagoth θα συμμερίζονται τις παραπάνω ανησυχίες μου – από άλλη οπτική γωνία βέβαια).
Και τώρα σκάει μύτη αυτό… 152 κομμάτια μοιρασμένα σε δύο cd, τουτέστιν όλα τα ακυκλοφόρητα των Nasum, σε μια καταπληκτική digipack συσκευασία η οποία συνοδεύεται από ένα περιεκτικότατο βιβλιαράκι το οποίο περιέχει φωτογραφίες, flyers, πληροφορίες για κάθε ηχογράφηση και όλους τους στίχους (σιγά το κατόρθωμα θα πουν κάποιοι…). Δεν έχω να πω πολλά. Οι σχετικοί γνωρίζουμε την προσφορά των Nasum στην εξέλιξη του grindcore και σίγουρα αυτό το cd δεν πρόκειται να αφαιρέσει ούτε να προσθέσει κάτι στον μύθο τους. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για τους φίλους τους να συμπληρώσουν την δισκογραφία τους. Οι υπόλοιποι ας ξεκινήσουν από το Shift.

Υ.Γ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και την αντίστοιχη συλλογή των Agoraphobic Nosebleed με άλλα 136 ακυκλοφόρητα κομμάτια (η οποία τιτλοφορείται απειλητικά volume 1 - φανταστείτε τι μας περιμένει).